Et cases aquesta primavera? Si és així, aquest post floral és per tu. Ha arribat el moment de guarnir amb flors aquest gran dia perquè sigui el més memorable de la teva vida.

No t’oblidis que triïs l’estil que triïs, hauràs de mantenir un fil conductor harmoniós perquè tots els detalls encaixin, formin un conjunt perfecte. Aquest conjunt ha de ser el  reflex de la teva personalitat i de la importància que té aquesta celebració per la parella i els convidats.

totnuvis

Imatge: pinterest –  conestilovintage.com

En línies generals, tot i que amb modalitats específiques de cada tendència, en la majoria d’estils s’aposta per un concepte simplista i minimalista, més natural i espontani que en anys anteriors, fruit d’una marcada evolució de la societat, cada vegada menys rígida i formal, i que valora la bellesa més salvatge.

Les tendències estrella que tornen aquest any amb força son els estils vintage – rústic i boho-chic, mostrant especial popularitat aquesta temporada. Dos estils diferents però també amb moltes similituds.

totnuvis

Imatges: pinterest – condeboda.com

A l´estil vintage – rústic observem un domini marcat del lila amb la lavanda com a planta omnipresent, combinada amb el blanc i els “pastel”. Les flors, majoritàriament silvestres, s´alien amb d´altres objectes per crear un conjunt molt campestre. El bouquet, senzill i poc voluminós. Un estil simplista però que manté un toc molt romàntic.

totnuvis

Imatges: pinterest – elsofaamarillo

Al boho – chicestil que rendeix homenatge a la cultura hippy,  el groc és el gran protagonista, amb les margarides i els gira-sols com a elements indispensables. Les fulles verdes apareixen com a complement perfecte. Les flors semblen acabades de collir per formar un conjunt improvisat. Tant als camins de taula com al ram nupcial, la serietat clàssica dona pas a l´alegría juvenil. Les guinardes i testos omplen de gràcia l´espai de celebració. 

totnuvis

 

totnuvis

Imatges: Pinterest (upsocl.com, deerpearlflowers.com, due-home.com, google.com)

Aquests estils son molt recomanables per parelles que vulguin transmetre el seu esperit juvenil, informal i natural. I sense dubte, per un casament exterior. Si vols donar-li un aire encara més campestre a l´esdeveniment, alia´t amb la ginesta. No pot ser més autèntic!

Una altra manera d´interpretar i guarnir el casament aquesta primavera és tenyint tan l´entorn com el ram nupcial del color més pur: el blanc. Aquesta tendència, que rep el nom de Total White, agrada molt pel fet que aquesta tonalitat comporta una càrrega simbòlica molt important i propícia per un casament. La puresa, la innocència, la fidelitat i sinceritat només en són alguns exemples. I pels eco -lovers, les flors de cotó no poden faltar. 

totnuvis

Imatges: lafloreria.com i florslacamelia.com

Aquesta opció és especialment recomanable per a celebracions on el mateix entorn ja afegeix una nota de color, com els paisatges de mar o de camps florits . Si desitges una versió més amena, combina el blanc amb el blau, sobretot si et cases a prop del mar. Tot un hit!

totnuvis

Imatge: flowercap.com

Una versió diferent del concepte monocromàtic el trobem en la tendència Total Green, concepte idèntic al del blanc total, pero substituit-lo pel verd Greenery, color Pantone 2017. Un homenatge a la natura més verge i salvatge i a l´esperit de vida ecològic. L´entorn es converteix en un oasi de fulles, amb especial presència de l´olivera i l´eucaliptus, a l´igual que el ram nupcial, de caiguda lliure en forma de cascada, o la corona del pentinat. Aquest estil té l´avantatge de ser molt econòmic degut a la simplicitat de la matèria prima. tan innovador com original!

totnuvis

Imatges: pinterest – elegantweddinginvites, stylemepretty

totnuvis

Imatges: pinterest – bodasyweddings.com, 100layercake.com

Una de les novetats que reneix aquest any després de molts segles en l´oblit és l´estil barroc, molt adequat per transformar espais interiors, i que ens trasllada a un ambient sofisticat d´un passat molt llunyà.  Centres de taula i buquets amb molt volum, de colors daurats, fúcsies, vermells, marrons, blanc i verd brillants i fins i tot banyats en purpurina. Flors seques i fruits salvatges, com les cireres de pastor, doten de dramatisme l´esdeveniment.  I per qui vulgui portar-ho a l´extrem, el negre utilitzat amb discreció li posarà el toc final.

totnuvis

Imatges: lafloreria.com

L´aposta barroca és pels més agosarats. Es tracta d´un estil que, tot s´ha de dir, no agrada a tothom, però si els convidats comparteixen l´esperit innovador de la parella, l´estil barroc no pot fallar!

I finalment, una tendència que no passa de moda és la decoració floral clàssica: tenyeix el casament de tonalitats pastel barrejades amb el blanc, tant per l’espai com pel ram, centres de taula rodons, com també buquets nupcials de la mateixa forma, de mida mitjana i amb inspiració romàntica. Es tracta d’una opció perfecta per a parelles més conservadores i casaments tradicionals. Té l’avantatge que sol plaure a tothom.

totnuvis

Imatges: lafloreria.com

Independentment de l´estil que triïs, no oblidis mai d´incloure flors de temporada per omplir el gran dia d’ una frescor i un aroma sense precedents. I apunta´t a la tendència més actual fent servir hortènsies, pensaments, tulipes, dèlies o fins i tot narcisos i magnòlies. Estan entre el top 10 2017!

totnuvis

Ara només hauràs de decidir quín estil s´adapta millor als vostres gustos i a la vostra filosofia de vida. I recorda que les flors són símbols. El teu casament serà l´ocasió perfecta perquè t´expressis sense necessitat de paraules. Quin vols que sigui el teu missatge?

Tria el teu, nosaltres ja ho hem fet. Aquí la nostra millor selecció de floristeries on decorar el teu gran dia.

Que les flors us acompanyin!

Establiments recomanats:

La Floreria

Barcelona (Barcelona)

Florarts

Ulldecona (Tarragona)

Floristeria Josep M. Ventura

Badalona (Barcelona)

Floristeria Martí

Figueres (Girona)

Lilart Flors

Barcelona (Barcelona)

Floristeria L´Arrel

Alcanar (Tarragona)

Flor a Punt

Girona (Girona)

Vivers Ernest

Lliçà d´Amunt (Barcelona)

Garden Vives

Calafell (Tarragona)

La Camèlia Flors

Blanes / Lloret de Mar / Malgrat de Mar

El Jardinet de la Plana

Manlleu (Barcelona)

Florentium Art Floral

Manresa (Barcelona)

Garden Masia Vallenje

Valls (Tarragona)

 

Floristeria La Bisbal

La Bisbal d´Empordà (Girona)

Flowercap

Premià de Dalt (Barcelona)

 

El Taller de les Flors

Vila-seca (Tarragona)

Flors per a tu

Sabadell (Barcelona)

Floristeria Elles

Vic (Barcelona)