Tornem a la rutina però aquest cop té un gran al·licient, un extra que us omple d’il·lusió i us pessigollejà l’estómac només de pensar-hi. Organitzar un casament! I aquest cop és el teu!

Les teves amigues han començat a casar-se i sempre has pensat que quan et toqués a tu, seria bufar i fer ampolles. Fins que arriba el moment, i us plantegeu fer un pas més en la vostra relació. No saps per on començar? Se’t fa una muntanya tot el que et ve a sobre? DON’T PANIC! Des de Tot Nuvis us donarem petites càpsules de posts amb consells, recomanacions i idees, el pas a pas que heu de seguir per organitzar el vostre casament amb un 1 i mig / 2 de previsió. Avui us presentem la primera.

A casa i els amics més propers ja són conscients del vostre casament però i ara què?

Imatge: Terra Rothman Photography

1 any i mig / 2 anys abans

El primer pas és tenir claríssim com us imagineu el vostre casament. Quin estil creieu que és més idoni i més us identifica? Us recomanem que visiteu la Xarxa Social Pinterest i us aneu “empapant” d’imatges dels diferents estils que hi ha. Per una banda, llegiu i rellegiu diferents posts de blogs especialitzats i revistes de casaments que ofereixen contingut de molt bona qualitat. En quina estació de l’any us faria més gràcia casar-vos? Establiu uns mesos. Març- Abril, Maig – Juny. Juliol – Agost, Setembre – Octubre…

Per una altra banda, no ens podem oblidar de decidir quin tipus de cerimònia voleu? Religiosa vs Civil. En el cas de cerimònies religioses, has de ser conscients que no és el mateix casar-te en una capella perduda per la muntanya que demanar dia per casar-te a la Catedral de Girona. També passa el mateix amb els restaurants o hotels.

Imatge: Cassú Fotògraf

Tant si us caseu pel civil com per l’Església, quan ja tingueu decidit l’espai, demaneu cita amb l’Església o amb el jutjat / ajuntament per demanar expedient, i establir una data. Si et cases a l’estiu, demaneu amb més marge la cita amb els jutjats o ajuntament.

Recomanació: decidiu restaurant amb un any i mig de temps per poder tenir un ampli ventall de possibilitats a l’hora d’escollir.

Ara és bon moment d’anar investigant masies, restaurants, hotels i càterings. A la nostra web trobaràs dos fantàstics directoris dividits per províncies que us facilitaran la cerca!  Càtering i espais i Hotels i restaurants.

Imatge: Conxi Molons Fotògraf

Consell Tot Nuvis: En un word, realitzeu una plantilla amb dades importants dels 10 espais que més us han agradat amb els seus avantatges i inconvenients que ha simple vista li heu trobat.

Us facilitem una plantilla de Tot Nuvis  perquè comenceu com més aviat millor. En ell, trobareu un document Excel amb diferents caselles; nom, descripció, enllaç del web, enllaç xarxes socials, avantatges, inconvenients, notes, nombre de comensals… Aquest document us ajudarà a l’hora de decidir i comparar espais. Els podeu ordenar per prioritats i amb una ullada tindreu un ampli resum.

Per últim, a l’Octubre comença la temporada de fires. Us aconsellem que les visiteu i doneu una ullada als proveïdors i els seus serveis. Una vegada tingueu seleccionats els restaurants que més us han agradat, descarteu la resta i demaneu dia per visitar-los en persona. I el que és més important: Estigueu atents a les nostres xarxes socials, on us anirem informant de totes les jornades de portes obertes que se celebrin als diferents espais i o restaurants! De totes les fires i farem tot el possible per facilitar-vos entrades perquè hi pugueu assistir gratuïtament.

A partir d’aquest moment, començareu a conèixer els preus dels menús, de la barra lliure i d’altres extres. Amb aquestes dades podreu treure les despeses per persona per poder escollir l’indret que més s’ajusti a les vostres necessitats! I comença el compte enrere… Som-hi!