Avui parlem de casaments amb la dissenyadora de moda nupcial de Girona Francesca Marlop des del seu taller i botiga del c/Nord, 6 de Girona ens presenta la col·lecció de núvia 2014 “Aromàtiques”. La col·lecció es va presentar fa uns dies al Mas Marroc del Celler de Can Roca.

La col·lecció 2014 “Aromàtiques” ens ofereix línies pures, patronatge impecable, siluetes entallades… Destaquen els escots Paraula d’Honor i els asimètrics, així com faldilles amb grans volums o formes de Sirena per realçar la figura de la núvia.

Tot amb una gran varietat de teixits segons l’estil de cada núvia, com tafetans, micados, gases, messalines, tul de seda amb aplicacions de flors i puntes. Sempre confeccionat a mida per a les núvies.

Sovint ens decantem a pensar que els dissenys exclusius i a mida tant del nostre físic com de la nostra personalitat, no estan a l’abast de totes les butxaques i a Francesca Marlop aquesta filosofia s’allunya molt de la realitat.
Conversar de casaments amb la Francesca Marlop, és un autèntic plaer. La passió que posa en tota la seva feina, el seu tracte i bon saber fer, fan que una visita al seu establiment sigui tota una experiència…Aquella experiència inoblidable que tota núvia vol tenir quan busca el vestit més important de tota la seva vida.
Aquí us deixem els 8 imprescindibles d’un casament by Francesca Marlop.

1- Quins consells donaria als nuvis perquè el seu casament fos perfecte?

Si heu decidit casar-vos amb temps, (mínim 4 mesos, màxim un any, sense comptar l’agost) planifiqueu-lo tots dos, tot, amb molta “il·lusió” i molta complicitat, us ho passareu molt bé.
Si no és així, millor que deixeu la feina a un bon professional d’esdeveniments, que avui dia fan coses originals i econòmiques.
2- Quines són les passes a seguir per fer una bona planificació d’un casament?

Heu de saber quin tipus de casament voleu oferir als vostres convidats, l’estil, la quantitat de convidats i els extres que voleu oferir.
D’això dependrà tot el que trieu, fins i tot el vestit de núvia i nuvi.

El 1er son dues coses alhora, a vegades difícils de coordinar però no impossible, com són:
Lloc de cerimònia (civil o religiós).
Lloc del banquet (quina quantitat voleu de convidats)

El 2n és, un cop tingueu aquestes dues dades, anar a triar el vestit de núvia i de nuvi.

Si és un bon establiment que tinguin varietat podeu agafar tots els complements que cal portar tant per al nuvi com per la núvia, per exemple: sabates, tocat, vel, can-can, arracades, guants, ventall, lligacames, corbata, etc.

El 3er és la decoració. La decoració del lloc de cerimònia, la del restaurant, les invitacions per enviar, la música per la festa, els detalls de recordatori, el ram de la núvia, el cotxe dels nuvis, acompanyar als pares i germans a escollir els vestits, els extres…

3- Segons la seva experiència què és el que més preocupa els nuvis?

Quin seria el seu vestit perfecte, curt, llarg, molt ample, amb pedreria, sense pedreria, de “princesa”, més hippies.
Tot i que la núvia tingui el seu estil hi sap el que vol, de vegades dubte.
No saber si convidar a tota la família, perquè de vegades és molt extensa o no tenen gaire relació.

4- Quines solucions els ofereixen?

Segons la nostra experiència, la núvia s’ha de provar diversos estils per saber quin li agrada més, amb quin es veu millor, més còmoda i quin s’ajusta més al seu estil.

També és important saber si el casament serà amb pocs convidats (Ex: 20 convidats) i/o si es farà a la platja al mes d’agost, per exemple.

En aquest cas un possible estil de vestit seria una línia eivissenca de cotó blanc amb puntes molt fresc, o un vestit curt, paraula d’honor cenyit al cos amb algun detall significatiu, etc.

Si hi ha més convidats i es festeja en un restaurant amb grans jardins, el vestit pot ser (sempre dintre del seu estil) una àmplia faldilla amb una cua llarga de blonda o llis, amb pedreria, etc.

5- Quines són les últimes tendències del sector?

S’imposa l’originalitat i personalitat de la núvia.

Han tornat amb força les faldilles amb volum, blondes lleugeres en tot el vestit, segueix la paraula d’honor però tapat fins al coll amb transparències.

Les pinzellades de color és un galó per diferenciar-se de les altres núvies més comercials.

També els vestits de línia lleugera eivissenca cada vegada són més actuals, combinats amb pell girada.

6- Quina és la tradició que més perdura?

En conjunt tot és bastant tradicional.
Potser, la més arrelada, és el vestit de la núvia de color blanc, tot i que hi ha que volen anar amb tot el vestit d’un color diferent.

També és un costum posar-se la lligacama amb un llacet blau i portar ram.

7- Quin és el casament més original que s’ha celebrat al seu establiment?

Agafar tots els convidats i portar-los al carib, tots vestits de blanc.

8- I quina és l’anècdota més divertida que han viscut?

En un casament els nuvis venien tots dos en un globus, sense monitor. Al cap d’una estona llarga no hi havia manera de fer baixar el globus i des de baix el jutge els va haver de casar, finalment van baixar amb ajuda d’un altre globus. 🙂